The future workplace: How technology is shaping the employee experience

Fremtidens arbeidsplass: Hvordan teknologi former medarbeidernes opplevelse

image

Anvend dynamiske og fleksible arbeidsområder for å holde virksomheten konkurransedyktig

Nye måter å jobbe på krever nytenkning rundt det mest produktive arbeidsmiljøet. Mens arbeidsteam i økende grad benytter dynamisk og fleksibel arbeidsplassteknologi som støtter opp under hybridarbeid, har ikke tradisjonelle arbeidsplasser utviklet seg for å møte behovene til hvordan folk forventer å møtes, omgås og samarbeide i dag. 
 
Med en ny generasjon unge arbeidstakere som aldri har kjent en verden uten internett, vil bedrifter som er trege til å ta i bruk nye arbeidsmåter slite med å tiltrekke seg og holde på den mest effektive arbeidsstyrken og tape overfor mer produktive konkurrenter.
The future workplace

Nesten to tredjedeler (64 %) av arbeidstakerne sier at de ville trivdes mer på jobben hvis de hadde mer tid til kreative oppgaver.

Derfor er de ansattes opplevelse viktig

Fordelene for virksomheten med gode opplevelser for medarbeiderne strekker seg utover bare å skape de beste arbeidsplassene for kollegene. Forskning viser at følelsen av lykke gjorde de ansatte ca. 12 % mer produktive. Fornøyde ansatte vil også med større sannsynlighet fortsette å jobbe for bedriften og bidra til å tiltrekke gode talenter til bedriften. 
 
Å designe en arbeidsplass rundt deres behov gir dem mulighet til å bli virksomhetens største ressurs for å oppnå målbar, strategisk vekst.

Skap fleksible rom som støtter opp under hybridarbeid

I dag utføres arbeidet hvor som helst – hjemme, på toget, på kontoret. Utfordringen til ledelsen er å designe en arbeidsplass som ivaretar det beste fra det fysiske kontoret og kombinerer det med det beste fra fjernarbeid.
 
Medarbeiderne ønsker frihet og fleksibilitet til å bestille en pult, reservere et møterom eller få oversikt over kommende møter raskt og enkelt, enten de er på kontoret eller jobber eksternt. Fordelene med teknologi som muliggjør disse prosessene er todelte.
 
For det første gjør de ansatte i stand til å samarbeide eller være mer produktive når de er på kontoret. For det andre gir de ledelsen en klar oversikt over hvor de ansatte skal jobbe og sammen med hvem, slik at de kan tilpasse arbeidsplassen etter behovene på en gitt dag. 
Ved å knytte sammen og tilpasse hele organisasjonen, kan man eliminere all friksjon som forårsakes av fysisk atskilte team og skape en responsiv arbeidsplass som understøtter hybridarbeid.
image

Forenkling av daglige oppgaver

Den gjennomsnittlige kontorarbeideren bruker 9,4 forskjellige applikasjoner til daglig arbeid. Å bytte mellom arbeidsplassapper for å bestille møterom, registrere en besøkende eller navigere gjennom bygningen reduserer produktiviteten. I stedet for å gjøre arbeidslivet enklere – som er det de ble designet for å gjøre – gjør de det mer stressende å utføre grunnleggende oppgaver. 
 
Ansatte vil ha praktiske og brukervennlige applikasjoner som integreres sømløst med eksisterende verktøy. Ved å integrere teknologier som ansatte kjenner, fra e-post, direktemeldinger, til bord- og møteromsbestilling, bryter den digitale arbeidsplassen ned barrierene for kommunikasjon og forener data og automatisering i én enkelt kilde. Med én standardisert, brukervennlig løsning for å reservere møterom eller bestille en pult på vei til kontoret, se etasjeplaner med tilgjengelighet i sanntid, eller forhåndsregistrere besøkende for rask innsjekking med QR-kodeskanning, blir den daglige kontoradministrasjonen sømløs.

Optimaliser kontorlokalene

For gjennomsnittlige arbeidsplasser utnyttes kun 35-50 % av potensialet. Uten en forståelse av kontoret, og hvordan det brukes i dag, er det umulig å vite om du tar de riktige avgjørelsene og får forventet avkastning. 
 
Med IoT-sensorteknologi er det mulig å forstå hvordan plassen blir brukt, slik at du kan treffe kostnadsbesparende beslutninger om blant annet å frigjøre underutnyttet plass, redusere bruks- eller vedlikeholdskostnader eller forbedre samarbeidsrutiner ved å justere ineffektive måter å jobbe på. Muligheten til å overvåke bestilte kontra faktiske data gir deg en sann forståelse av hvordan plassene dine brukes, slik at du kan treffe de nødvendige tiltakene for å få mest mulig ut av arbeidsplassene.
Nathan Thomas

Nathan Thomas

Produktsjef, RDx Ricoh Europe

Ta kontakt med oss

Snakk med en Ricoh-ekspert

Ta kontakt med en av våre konsulenter og finn ut hvordan vi kan hjelpe din bedrift.

Kontakt oss

Referanser